حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صبح یکشنبه (اول مهر) پیش از ترک تهران به مقصد نیویورک به منظور شرکت و سخنرانی در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد، در فرودگاه مهرآباد تهران اهداف و کلیات برنامههای خود در این سفر را تشریح کرد.
رئیسجمهور حسن روحانی صبح یکشنبه - یکم مهر - در نخستین روز سال تحصیلی جدید (۹۷ - ۹۸) در دبیرستان دخترانه نمونهدولتی عترت در منطقه ۹ تهران حضور یافت و ضمن نواختن زنگ آغاز اول مهر، ۵۹ مدرسه ساخته و بازسازیشده در کرمانشاه را به صورت ویدئوکنفرانس افتتاح کرد.
اول مهرماه و بازگشایی مدارس و دانشگاهها هر ساله جنب و جوش قابل توجهی به کل کشور میافزاید و این مسأله در کلانشهرهایی مثل تهران کاملا به چشم میآید؛ چنانکه طبق اعلام مسئولان، ترافیک صبحگاهی ۴۰ درصد افزایش یافته است. به هر حال، این جوش و خروش و این تغییر فصل، نشانۀ دوبارهایست از جریان زندگی.
مصطفی هاشمیطبا که حضورش در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 96 و برخی نقدهایش در جریان مناظرههای آن دوره، از او چهره سیاستمداری معتدل و منصف را به نمایش گذاشت، حالا در شرایطی که انتقادهای اقتصادی به دولت دوازدهم افزایش یافته، در گفتوگو با ایسنا نقدهای مدیریتی خود بویژه در حوزههای مدیریت اقتصادی را بیان کرده و تاکید میکند که مشکل کشور، ماندن یا رفتن حسن روحانی نیست.
آدولف هیتلر در دوران جنگ جهانی دوم دستور ساخت بزرگترین و مرگبارترین سختافزارهای نظامی در دنیا را صادر کرد. آثار این سلاحهای وحشتآفرین و ساختارهای عظیم دفاعی در سراسر اروپا مشاهده میشوند. ابرسازههای نازی امروزه تبدیل به سازهها و مکانهای تاریخی مهمی شدهاند که بیانگر داستانهای شگفتانگیز درباره مردانی است که این ابرسازههای وحشتناک را طراحی کردهاند؛ جنگافزارهایی که تا امروز همچنان سرپا هستند. این مستند که در شبکه «نشنال جئوگرافیک» ساخته و پخش شده، قسمت نخست از مستند «ابرسازههای نازی» است و به صورت تاریخی به موضوع نازیسم و قطارهایش میپردازد.
آخرین خبرها از حمله تروریستی به مراسم رژه نیروهای مسلح در اهواز، از کشته و دستگیر شدن تمام عاملان این حادثه حکایت دارد. طبق اعلام سردار ابوالفضل شکارچی - سخنگوی ارشد نیروهای مسلح - سه نفر از تروریستها کشته و یک نفر دستگیر شده است. شمار قربانیان حادثه افزایش یافته و به ۲۵ نفر رسیده است.
رئیسجمهور صبح شنبه - ۳۱ شهریور - با حضور در رژه نیروهای مسلح که به مناسبت سیوهشتمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی برگزار شده بود به سخنرانی پرداخت. حسن روحانی با گرامیداشت سی و هشتمین سالگرد دفاع مقدس و استقامت و ایستادگی مردم و ایثار و فداکاری نیروهای مسلح کشور در برابر متجاوزان، گفت: حادثهای که در بعدازظهر ۳۱ شهریور سال ۵۹ رخ داد از جهات مختلف حائز اهمیت است. اولین نکته آن است که ایران آغازگر جنگ نبود و به کشوری تجاوز نکرد و قصد حمله و تجاوز به هیچ کشوری نداشت.
صبح شنبه (۳۱ شهریور) همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس، عناصر مسلح در اهواز به مراسم رژه نیروهای مسلح تیراندازی کردند. طبق گزارشهای رسیده، این حمله در منطقه لشکر ۹۲ زرهی اهواز و از پشت جایگاه مخصوص مسئولان انجام شده و مهاجمان لباس نظامی به تن داشتهاند. آمارهای غیررسمی از زخمی شدن دستکم ۲۰ نفر از جمله یک زن و یک کودک خبر میدهند و گفته شده ۸ تن از نیروهای سپاه نیز به شهادت رسیدهاند. همچنین برخی رسانهها خبر دادهاند که چهار یا پنج نفر از عوامل این حادثه تروریستی در اهواز توسط نیروهای امنیتی و انتظامی کشته شدهاند.
یگانهای نمونۀ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران صبح شنبه (۳۱ شهریور) در آغاز هفته دفاع مقدس در جوار حرم امام خمینی (ره) رژه رفتند. این مراسم همزمان در بسیاری از شهرهای دیگر نیز برگزار شد و رژه دریایی نیز در بندرعباس انجام شد.
جنگ تجاری آمریکا و چین مدتی است آغاز شده و تنشها میان این دو غول اقتصاد دنیا افزایش یافته است. رئیس جمهور آمریکا در هفتم سپتامبر اعلام کرده آماده است بر کالاهای وارداتی از چین به ارزش ۲۰۰میلیارد دلار تعرفه اعمال کند. او همچنین گفته اگر بخواهم، پس از این تعرفهها، بر دیگر کالاهای وارداتی از کشور چین به ارزش ۲۶۷ میلیارد دلار، تعرفه وضع خواهم کرد. وضع این تعرفهها در نهایت منجر به افزایش قیمت محصولات و افزایش بیکاری در این کشورها خواهد شد
فیلمنامه «روز واقعه» را بهرام بیضایی در سال ۱۳۶۱ با نگاهی به واقعه عاشورا نوشت اما هیچگاه امکان ساخت فیلمی بر اساس آن برایش فراهم نشد تا اینکه «شهرام اسدی» در سال ۱۳۷۳ موفق به ساخت آن شد. در این فیلم، بخشهای اندکی از فیلمنامۀ بیضایی اجازۀ ساخت پیدا نکرد اما شهرام اسدی میگوید به ۹۵ درصد از فیلمنامه وفادار بوده است. موسیقی ماندگار این فیلم را «مجید انتظامی» بر پایۀ گام «شور عربی» ساخته و بخاطر آن سیمرغ بلورین دریافت کرده است. مجید انتظامی در موسیقی این اثر تلاش کرده با بهرهگیری از ریتم و ملودی مناسب، صحنههای مربوط به مراسم عروسی و عزا را با ملودیهای مرتبط در کنار یکدیگر قرار دهد.
یک شب پیشتر، فریاد برمیآوردند که «مکن ای صبح طلوع»، اما چرخ فلک چرخید و صبح آمد و ظهر، حقیقت بر سر نیزهها شد. حالا چند ساعتیست که شیعیان امام و حجت خود را از دست دادهاند و زنان و کودکان خاندان امام حسین (ع) اسیر شدهاند. امشب شام غریبان است.
عزاداری سنتیِ ظهر عاشورا در روستای «موشمی سفلی» از توابع شهرستان بویراحمد تنها مختص مردان روستا نیست و زنان نیز در گروههای منظم سینهزنی به عزاداری برای اباعبدالله الحسین (ع) میپردازند. در این روستا تمام خانوادهها در پخت غذا برای ناهار عزاداران حسینی مشارکت میکنند؛ همانطور که در جریان عزداری نیز تقریباً همۀ آنها به میان میآیند و به سوگ مینشینند.
مراسم تعزیه و شبیهخوانی در محله تسلیحات تهران در حوالی نظامآباد، جزو مراسمی است که هر ساله در دهه نخست محرم بویژه در ظهر عاشورا برگزار میشود.
سوگواری برای حسین (ع) پیر و جوان نمیشناسد؛ همانطور که قیام امام حسین در روز عاشورا نیز پیر و جوان نمیشناخت و حتی طفل چندماهه هم در میان کارزار قربانی شد. در خلال مراسم مختلف عزاداری در محلههای تهران، کودکان و نوجوانان هم حضوری گاه پررنگ دارند و قیام سومین امام شیعیان را زنده میکنند.
در کنار دستههای عزاداری که در دهه نخست محرم و بویژه در مراسم ظهر عاشورا در حرکتند و برای امامشان سوگواری میکنند، عدهای هم آرام میایستند و با نگاهی به دستههای سینهزنی و زنجیرزنی، اشکی میریزند و از قیام صاحب این ایام یادی میکنند.
مسئولیت محتوای ویدئوها و هرگونه پاسخگویی به ادعاهای مطروحه توسط اشخاص حقیقی و حقوقی با منتشر کننده است و ویدنیوز هیچگونه مسئولیتی نسبت به آن ندارد